5x Elfelingsbrunch

(allen)

Uitslapen zat er vanmorgen niet in, ook niet voor de leiding…. De opening was dit jaar vervroegd naar 09:00 uur op zaterdag maar je hoefde maar licht te ontbijten want er stond een echte Elftelingsbrunch op het programma, of was het nu een picknick?

 

Na de opening gingen de groepen nog de laatste voorbereidingen doen voor de optocht want om 10:30 uur moesten alle groepen zich alweer melden in de sporthal. De groene vloer oogde nog een beetje als een picknickweide, maar gras had toch beter gezeten. De regen had van de picknickweide op Van Hatertstraat een natte bedoeling gemaakt. En om iedereen met een natte kont in de optocht te laten lopen, dat was ook weer een goed idee.

KVW 2017

In de sporthal daarentegen was het beter toeven. Bovendien was de zaal mooi versierd met grote KVW-vlaggen. De toegestroomde groepen kregen elk een picknickpakket en de grote KVW 5x Elftelingsbrunch kon beginnen.

 

Natuurlijk was er ook voor een muzikaal vermaak gezorgd: KVW proudly presents Khick. Feestband Khick had een geweldig muzikaal programma in elkaar gezet en alle meezingers kwamen voorbij. Tussendoor werden nog lekkere broodjes knakworst, vlees, kaas of jam uitgedeeld en kon iedereen gaan smikkelen.

 

In de picknickkratjes zat ook nog een lekkere gezonde verassing dus er waren leckernijen in overvloed. Na een korte pauze kwam onze feestband weer het podium op om aan de volgende set te beginnen. De sfeer werd steeds gezelliger en na een toegift zat de Elftelingsbrunch er al weer op. De groepen moesten zich snel klaar gaan maken voor de optocht en gaan opstellen om aan het laatste onderdeel van KVW 2017 te gaan beginnen.

 

 

 

Optocht en Afsluiting KVW 2017

(allen)

Eindelijk was het echt feest geworden! Nadat gisteren het elfenstof gevonden was, konden de kinderen, hun leiders en leidsters vandaag echt los. Er was muziek en ze hadden heerlijk gegeten. Maar aan alles komt een eind. En dat einde is al jaren hetzelfde, misschien zelfs al 55 jaar.

Vanuit de overdekte picknickweide vormden alle groepen een hele lange rij en onder leiding van de hoofdleiding trok deze stoet door het dorp. Prachtig verkleed om mooi geschminkt, het kon allemaal op deze feestelijke dag. Vlaggen wapperden en aan de kant van de weg stonden ontelbaar veel mensen te kijken. Want ook zij waren blij dat het ook dit jaar weer zo'n fantastisch feest had kunnen zijn. De mensen klapten en zwaaiden naar iedereen die ze kenden.

KVW 2017

Achter de kerk, vlakbij de plek waar het afgelopen maandag allemaal begon, daar zou dit jaar worden afgesloten. Een onafgebroken reeks van avonturen om dukaten te vinden en het elfenstof terug te kunnen kopen. Het was gelukt. Er waren genoeg dukaten gevonden om ook de zieke genodigden voor het feest mee te kunnen laten doen. Maar het was niet zonder slag of stoot gegaan. Er zijn tranen gevloeid, pleisters geplakt, maar bovenal is er moedig gestreden door deze helden.

Daar zitten ze dan. Moe maar voldoen. Voor de laatste keer met de KVW-groep bij elkaar. Meer dan vijfhonderd kinderen en hun groepsleiding. De laatste woorden, bedankjes voor iedereen. IJsjes. En dan opeens... Het zal geen elfenstof geweest zijn... We zullen het nooit weten. Maar iets zorgde ervoor dat het betoverde dorp waar de fantasie tot leven komt, elk jaar opnieuw zoals de legende voorspelde, weer veranderde in een gewoon dorpje zoals er zoveel zijn in Nederland. Of toch niet? Bree blief Bree...

 

 

 

 

 

 

 

 

Hierbij enkele foto's van vandaag, kijk in het fotoalbum voor meer foto's.