Uitstapje DippieDoe

(basisschoolgroep 2 en 3)

Wat een verrassing was het gisteren toen onthuld werd waar de uitstapjes naartoe gingen. Ook een vreemd dat groep 4 niet meeging naar DippieDoe maar dat mocht de pret niet drukken. Een hele stoet bussen stond vanmorgen klaar om alle enthousiaste groepen mee te nemen naar DippieDoe. Voor sommige was het een lange rit maar toen de bussen eenmaal het terrein van DippieDoe opreden stonden alle kinderen direct in de startblokken om zo snel mogelijk te gaan spelen.

Eerst werden alle tassen in de huifkarren gelegd midden in het park en toen kon het spelen beginnen. Direct bij binnenkomst zagen de kinderen al een hele grote glijbaan daar wilde ze wel vanaf, maar niet iedereen durfde van die hele hoge glijbaan af. Ook was er binnen een heel groot klim en klauterparadijs waar een hoop kinderen zo in verdwenen waren. En dan maar niet te vertellen over alle kermisattracties die binnen opgesteld stonden.

KVW 2017

Ook buiten was er heel veel te doen, een grote zandbak met een groot Angry Birds klimtoestel. Schommels, glijbanen het was er allemaal. Voor de echte durfal was er zelfs een echte achtbaan, je moest hier wel groot genoeg voor zijn. Maar als je niet groot genoeg was voor de achtbaan of niet durfde waren er ook nog heel veel andere attracties buiten die bezocht werden zoals een vrije val maken in de Dolle Drop of een rondje in het schoepenrad. Voor de iets minder stoerdere kinderen waren er ook springkussens, trapskelters en heel veel speeltoestellen.

De tijd vloog voorbij iedereen kreeg nog een ijsje en toen was het alweer tijd om te gaan verzamelen en de bus weer op te gaan zoeken voor de lange reis terug naar Maasbree. Toen de bussen in Maasbree aankwamen stonden al een hoop pappaโ€™s en mammaโ€™s de groepen op te wachten, sommige moesten er nog even wakker gemaakt worden zo vermoeiend was een dagje pretpark.

 

 

Uitstapje BillyBird Hemelrijk

(basisschoolgroep 4, 5, 6, 7 en 8)

De kinderen van groep 4 waren enorm verrast, mochten ze met de grotere kinderen mee op uitstapje, wat cool. En dan ook nog niet hoeven fietsen maar met de bus mee de dag kon al niet meer stuk voor groep 4 .

Groepen 4 tot en met 8 stapte ook โ€™s morgens in de bus richting Volkel waar een bezoek aan BillyBird Hemelrijk op het programma stond. Eenmaal in het park aangekomen konden de meeste kinderen niet meer wachten om alle te gaan verkennen het was immers zo groot.

Toch moesten eerste alle tassen en spullen onder de overkapping neergelegd worden en toen mochten de groepen eropuit trekken. Er was te veel te doen om op te noemen maar we zullen eens een paar dingen benoemen. Een touwenparcours waar iedereen veilig kon klimmen, een klimberg met hierin verstopte glijbanen, of een familieachtbaan de groepen wisten zo waar ze deze attracties konden vinden.

KVW 2017

Ook de waterglijbaan (waarin je niet nat zou worden?) was populair en goed lachen aan het einde voor de foto die van elke afdaling gemaakt is geworden. Ook binnen was er van alles te doen, een binnenspeeltuin en veel overdekte speeltoestellen. En aan water geen gebrek, zo waren er waterattracties maar ook een heel groot strandbad met waterfietsen. Als er dan nog energie over was kon de meegenomen voetbal gebruikt worden op het voetbalveld. Sommige groepen bleven lekker chillen bij de leiding terwijl andere alles van voor te achter wilde bezoeken.

Aan het einde van het bezoek was het nog een hele klus om iedereen bij elkaar gezocht te krijgen, gelukkig had iedereen een fel polsbandje om zodat alleen de kinderen uit Maasbree mee richting de bussen gingen. Nog even snel een ijsje naar binnen werken en de bus in weer richting Maasbree.

Hierbij enkele foto's van vandaag, kijk in het fotoalbum voor meer foto's.