Reis naar Kitskensberg

(basisschoolgroep 2, 3 en 4)

Toen kinderen uit de basisschoolgroepen 2, 3 en 4 na de opening de tent uitkwamen, stond er al een hele rij bussen klaar. Want het was woensdag en dat is de dag van het uitstapje. De groepen zochten zich een plekje in de bus, neuzen tegen het raam gedrukt om te zien of pappa's, mamma's, opa's of oma's in de buurt waren om naar te zwaaien. Langzaam zette de stoet zich in beweging en ging de reis naar Roermond om er een lekker dagje te kunnen spelen en ravotten in de speeltuin Kitskensberg.

En dat gebeurde ook. Elke groep zocht zijn plekje op en sommige tassen gingen al open voor een eerste pakje drinken of een broodje. Al gauw was iedereen aan het spelen. Bij het zwembad was het lekker weer, het zonnetje hing precies boven het water. Maar ook bij de andere speeltoestellen hadden de kinderen het naar hun zin. Bij het grote kasteel, boven op de berg, waren veel kinderen terug te vinden. De strijd om de troon die uitkijkt over de speeltuin, leek te zijn begonnen.

KVW 2014

Achter de berg lag de doolhof waren niemand leek te verdwalen, wat maar goed ook was, want je zou een lekker ijsje toch niet willen mislopen. Toch? Het was zo'n feest in de speeltuin dat sommige kinderen kun meegebracht eten vergaten. Gelukkig waren er dan nog de leiders en leidsters die daar weer aan dachten zodat de kinderen met gevulde buikjes lekker konden spelen.

Het speelfeest kwam ten einde toen alle groepen weer moesten verzamelen. De bussen stonden al klaar voor de reis. Voor sommigen was dat nog te vroeg, anderen deden stiekem toch al even een oogje dicht op de terugreis. Dromen van een geweldige dag misschien?

 

Reis naar Breebronne

(basisschoolgroep 5, 6, 7 en 8)

Het is weer woensdag en dat kan maar een ding betekenen! Dan gaan we lekker weg. Nadat de bussen met de groepen 2 t/m 4 vertrokken waren naar Roermond, mochten ook de groepen 5 t/m 8 weg. Niet zo ver, maar weg is weg. Voor de groepen 5 t/m 8 betekende dat wel een stukje fietsen om vervolgens op Breebronne de strandlakens uit te kunnen leggen. Een hele dag in het vooruitzicht waarop lekker kan worden gespeeld, gezwommen, ... Bedenk zelf maar wat er allemaal mogelijk is met zoveel water en zand om je heen.

KVW 2014

Nadat de groepen zich een plekje veroverd hadden op de ligweide, ging iedereen zijn eigen weg en zochten vriendjes of vriendinnetjes elkaar op om samen te gaan zwemmen. Was het even wat frisser, dan werd de handdoek omgeslagen en werd er iets gedronken of gewoon gekletst met elkaar. Anderen zochten elkaar op bij een van de speeltoestellen of op het strand. Daar werd ook gevoetbald door groepjes kinderen met leiders.

In de loop van de middag werden de leiders bijeen geroepen om voor iedereen in de groep een lekkere traktatie te komen halen. Niet veel later liep iedereen met een ijsje in de hand om daarna weer het water in te duiken of naar het luchtkussen of de glijbaan te gaan.

Toen was het alweer tijd om alles bij elkaar te gaan zoeken. De rommel werd opgeruimd waarna er begonnen kon worden aan de fietstocht naar de tent. Eenmaal aangekomen in het dorp, gingen de groepen in de tent hun plekje zoeken. Er waren veel kinderen (en leiders en leidsters...) die uitgeteld op de grond gingen liggen. Het was schijnbaar toch vermoeiend, zo’n dagje niks doen.

{fcomment}