Opening 55e KVW

(allen)

Elfenprinses Fieke Tinkerbell, Elfenprins Leo en de elfjudanten, ze hebben het maar druk gehad de afgelopen dagen met de voorbereidingen van het feest. Feest? Inderdaad, een feest. Als we de legende moeten geloven, opende zich 55 jaar geleden een elfenpoort en organiseerden de elfjes het allereerste KVW. Volgens dezelfde legenda zou de elfenpoort ook dit jaar weer open gaan en zou het grootste KVW ooit gaan plaatsvinden. Maar ach, jullie geloven natuurlijk niet meer in sprookjes.... Of stiekem toch wel?

KVW 2017

De versieringen werden opgehangen en de uitnodigingen waren verstuurd. Dan gaat de telefoon en elfenprins Leo neemt op. De ene afmelding na de andere komt binnen. Veel bekenden gasten melden zich af voor het feest omdat ze ziek zijn. Dat kan toch niet? De belangrijkste gasten? Allemaal ziek? Als dat zou gebeuren, zou het hele feest in het water vallen. Opeens wist elfenprins Leo het: elfenstof. Alleen elfenstof kon er namelijk voor zorgen dat iedereen zich weer beter zou gaan voelen. De elfenprins belde alle zieke gasten op en vroeg hen toch te komen. Ook vertelde hij over het elfenstof. Want het moest en zou feest worden.

De postkoetskoetsier haalde het elfenstof uit de kluis en bracht het naar Maasbree. In de kerk werden ondertussen de laatste versieringen nog opgehangen en de eerste gasten kwamen binnen. Ze werden ontvangen door de elfenprins die hen een hart onder de riem stak. Alles zou goed komen zodra het elfenstof er was. Het werd alsmaar drukke en drukker in de kerk.

KVW 2017

In de verte klonken paardenhoeven. Precies op tijd kwam de postkoetskoetsier aan bij de kerk. Het was hem gelukt. Met zijn huifkar kon hij door rijden tot voor in de kerk om daar het elfenstof te overhandigen aan de elfenprins en zijn prinses. De postkoetskoetsier opende de huifkar en zag tot zijn schrik dat het elfenstof verdwenen was. Gestolen! Iedereen was in rep en roer. Wie zou het in zijn hoofd halen om het elfenstof te stelen?

Plots was daar de trol... Hij had het elfenstof gestolen en de kinderen konden het terugkopen. Maar niet met zomaar geld. Nee, ze moesten op zoek gaan naar waardevolle dukaten. Het zou pas echt een feest zijn, als ook de zieke genodigden dit konden meemaken. De trol verdween en iedereen bleef verslagen achter. Of toch niet?

Nee hoor, de kinderen waren er helemaal klaar voor. Ze wilden wel op zoek naar die dukaten, al moesten ze er nat van worden, vies van worden. Het kon hen allemaal niets schelen. Het enige wat de kinderen nog moesten weten om echt van start te kunnen, waren de groepsindelingen. En daar was het de hoogste tijd voor.

 

 

De elfendienaar en de elfenkoningin

(basisschoolgroep 2 en 3)

Welkom in het land van de elfen……. De elfen koningin en haar dienaar zaten heerlijk rustig van hun kopje thee genieten en na te praten wat er vanmorgen toch allemaal gebeurt is. Als hun grote feest maar door gaat. Maar wat zien ze nu toch allemaal? Allemaal kinderen die al helemaal klaar zijn voor het grote feest!!

De koningin en de dienaar zijn erg benieuwd of de kinderen wel eens in de efteling zijn geweest of ze carnaval vieren en hoe ze dan verkleed gaan?

in het land van de elfen hebben ze hier sterren stof voor. Hiermee kunnen ze een heleboel toveren. Maar dit gebeurt allemaal in het diepste geheim, alles waar jullie over kunnen dromen. De koningin vraagt de dienaar om het elfenstof te laten zien aan de kinderen zodat de kinderen voor heel eventjes hun wereld kunnen beleven. Maar wat ziet de dienaar nu? Dit is het verkeerde elfenstof…..

De koningin is zo verdrietig ze is haast ontroostbaar maar de dienaar heeft een idee. Als de kinderen nu eens gaan helpen om dit allemaal terug te verdienen? KVW 2017

Als jullie alle spellen gaan doen dan kunnen ze munten verdienen waarmee de koningin het elfenstof terug kan kopen.

Dus iedereen ging met de mooie feest hoedjes op die ze al gemaakt hadden spellen doen. Zo was er vrouw hollen die iets te veel snoepjes gegeten had en vast is komen te zitten in de tunnel.

Rapunsel een kijken wie er sterk genoeg is om zo lang te blijven hangen. Belle en het beest hier konden jullie even lekker het beest uit in het modderbad En Joris de draak eens kijken hoe sterk jullie waren met een zwaard. Maar vergeet niet schipper mag ik over varen, jullie laten schminken, zakdoekje leggen, En een heerlijke suikerspin.

Maar ook aan een leuk feestje komt een einde. En dus waren de koningen en haar dienaar heel benieuwd hoeveel munten ze verdiend hadden. Nou was heel veel!!!! Zo veel dat ze de komende jaren weer vooruit konden!! En zo eind goed al goed.

 

 

Ravotteleijn op het Ravotterrein

(basisschoolgroep 4, 5 en 6)

Zouden er op het Ravotterrein dukaten te vinden zijn? Dat was natuurlijk de vraag die de kinderen van de groepen 4, 5 en 6 bezighield. Want aan het einde van de week moest het een groot feest gaan worden en daarvoor waren de dukaten onmisbaar.

Bij aankomst op het Ravotterrein werden de kinderen welkom geheten en verdeeld. Want een deel van de groepen zou gaan beginnen met een knock-out show: "De wolf en de zeven bedrijvig-geitjes". Een levend ganzenbordspel vormde de basis voor de show. Natuurlijk met levensechte, knotgekke opdrachten die soms ook nog wat met de Efteling te maken leken te hebben.

"Knibbel, knabbel, knuisje!" Je raad het al. Dit was een opdracht waarbij eten een rol speelde. Met de mond moesten snoepjes uit een bak met water gevist worden. En bij het lavensmurrie-snotspel moest je je naam schrijven op de arm van een ander groepslid met lavensmurriesnot. De dobbelsteen bepaalde steeds het lot van de groep en hadden ze geluk/pech als er weer een opdracht uitgevoerd moest worden. Een slinger maken van kleren, wel 10 meter lang. De keizer (van de nieuwe kleren) zou er jaloers op zijn geweest. Want hij liep in zijn blote... Nah, je kent het sprookje vast wel!

KVW 2017

Vakje 25 mocht door geen enkele groep overslagen worden. Dat was zeker geen straf, want daar lagen de frikadellen te wachten op de kinderen en hun groepsleiding. De frikadellen gingen gemakkelijker naar binnen dan de schijfjes citroen in elk geval...

Maar het spel ging door. Beurten werden over geslagen en bij de "Er was eens"-vakjes moesten er telkens vragen beantwoord worden.

Laten we ondertussen niet vergeten dat de andere helft ook op zoek waren naar dukaten. Terwijl de ene groep sokken verzamelde op het zeil met de groene zeep, bouwde een andere groep een Lange Jan door kratten op elkaar te stapelen. Weer ergens anders in het bos moest Roodkapje geholpen worden. Oma was ziek en er moesten spullen naar haar huisje toe. Een mooie klus voor de kinderen. Roodkapje wist natuurlijk allang wie de kinderen onderweg tegen zouden gaan komen...

De sirene! Dit was het signaal om te wisselen. De groepen die de knock-outshow gespeeld hadden, vertrokken de bossen in voor de spellen. Natuurlijk kwamen ook zij Roodkapje tegen en speelden ze net als de vorige groepen het Carnival Festival Rode Neuzen Parcours waar een bal via een parcours naar de finish gebracht moest worden. Deze bal moest geklemd worden tussen twee gezichten. Ook moest er goud gezocht worden bij Baron 1962.

De knock-outshow werd in de tweede ronde een grote succes. Leiders werden geschminkt (als we dat zo nog konden noemen) door de kinderen en ook het spijkerbroekhangen ontbrak niet. Er werd nog geraced door de modder en het wc-papier maakte het soms behoorlijk ingewikkeld. De tijd leek voorbij te vliegen en nog niet alle groepen hadden vakje 55, de finish, bereikt toen het alweer tijd was om te vertrekken. De eerste dag zat er alweer (bijna) op.

 

 

“Anderrijk” op de Breukerhei

(basisschoolgroep 6, 7 en 8)

Wat een spektakel was het op de Breukerhei. KVW 2017De groepen 6, 7 en 8 hebben zich erg vermaakt. Zoveel actie op het heftige parcours en het zwembad met de balk. Glijden over de zeilen om punten te scoren voor het team met honkbal. Wat een plezier! Duiken in het zwembad, net een waterballet. Vies worden was geen uitzondering met name de leiding had het weer zwaar te verduren zoveel derrie kwam op hun af. Naast de warme frikandellen van de BBQ waren ook de aardbeien aanwezig dus de maagjes werden weer goed gevuld. Creatief met kratten moesten de groepen ook zijn wat kun je van die kratten toch mooie bouwwerken maken.

 

 

Hierbij enkele foto's van vandaag, kijk in het fotoalbum voor meer foto's.