Joris de draak

(basisschoolgroep 2 en 3)

Wat een dag vandaag. En wat een klunzen zijn het toch… Hoe konden ze nu de schatkaart verstoppen Joris de draak? Ze wisten dat die verkouden was. Nu is de schatkaart helemaal verbrand. En zo konden ze de schat niet meer vinden waar de ijsjes in zaten. Maar heej! Wat zien ze daar allemaal kinderen misschien kunnen zij hun helpen. Dus zo gezegd zo gedaan…..

KVW 2017

Eens kijken of jullie allemaal goed zijn op de zee door het bootje vooruit te kunnen rollen. En dan of jullie goed kunnen vliegen op de kabelbaan. En waar lagen nu toch de stukken van de schatkaart toch nog even verder op het strijders veld.

Kijken of jullie spierballen hebben. Twee emmertjes water halen. En wat gemeen in de emmertjes zaten gaatjes in geen wonder dat jullie de emmer niet vol kregen.

Ook moest er gezorgd worden dat jullie goed op krachten bleven. En dus een heerlijke frikadel en een bekertje ranja. Ook was er tijd om te vetzakken. Door een modder bad kruipen de leiding vies maken. Lekker glijden van de zeephelling of over de buikschuifbaan, en lekker zwemmen.

Maar wat nu hadden jullie alles wel gevonden op het einde van deze geweldige dag??? eens kijken…. Alles stukken weren aan in elkaar gezet en ja hoor ze wisten precies waar de schat begraven lag.

En eens kijken wat er in de schat zat, allemaal lekkere ijsjes. En zo konden we de dag toch nog goed afsluiten. Dus eind goed al goed.

 

 

“Anderrijk” op de Breukerhei

(basisschoolgroep 4, 5 en 6)

Nog een dag op de Breukerheide voor de groepen 4, 5 en 6 maar nu aan de andere kant van de Breukerheide. Wat een plezier en wat een lol. Was het nu buikschuiven of honkballen wat de groepen gespeeld hebben? KVW 2017 En wie was er uiteindelijk het sterkste? Touwtrekken in de modder. Handboogschieten als een echte strijder. Van alle inspanning nog blussen in het bad met de Balk of het waterballet. Het was een zware beproeving vandaag maar iedereen heeft gelukkig de proef doorstaan. De groepen hebben zich ook mogen voorbereiden op hun act voor vrijdag, wat ze gaan doen laten we nog even een verassing.

 

 

 

 

 Ravotteleijn op het Ravotterrein

(basisschoolgroep 6, 7 en 8)

Alweer te voet? En weer naar de Breukerhei? Dat kan niet kloppen. Nog een keer het programma erbij. Het staat er toch echt. Zou de hoofdleiding zich misschien vergist hebben? Het zou zomaar kunnen, want als je dit al 55 jaar doet, dan moet je je toch een keer vergissen.

Maar niet was minder waar. Op het allerlaatste moment gingen de basisschoolgroepen 4, 5 en een deel van 6 de andere kant op en bleven de oudste kinderen van de basisschool over. Ze gingen onderweg naar Ravotteleijn.

Er was eens... Zo beginnen de meeste sprookjes. En zo was er vandaag eens een groot levend ganzenbordspel dat door de groepen gespeeld zou gaan worden. Maar niet door alle groepen te gelijk, en dus werd er gedeeld. De groepen die niet met het spel zou beginnen, trokken verder het bos in.

Daar wachtte de draak al op de Jorissen van Maasbree. Hij had wel zin in een lekker hapje. Door de draak te voeren bleven de kinderen veilig. Ze moesten daarvoor wel eerst de Chinese muur doorbreken.

Een andere groep gooide ondertussen hoepels om de hoorns van de stierenkoppen of loste bij Rebussteeltje een rebus op. Stukken van de rebus stonden op de spelleiding die eerst door de kinderen gevangen moest worden.

KVW 2017

En dan was er Roodkapje die spullen naar het huisje van haar zieke oma moest brengen. Ze kon wel een paar sterke jongens en meisjes gebruiken. Al was het maar voor de wolven in het bos, die haar dan een keer niet zouden opeten. Met de spullen van Roodkapje zochten de kinderen zich een weg naar het huisje van oma, steeds oplettend of de wolven hen niet zagen.

Bij de grote wagen ging de knock-outshow volop door. Vrijwel elk vakje van het bordspel was gekoppeld aan een opdracht. Zo werd een groepsleid(st)er opgerold in het tapijt van de fakir en naar een andere plek gerold, werden er vragen over sprookjes beantwoord en zorgde de zenuwenspiraal voor de nodige spanning. Wie had een vaste hand en bracht de opdracht tot een goed einde?

De frikandellen van Holle Bolle Gijs waren een aangename warme hap tussen de actieve spellen door. Toch had niet iedereen even veel geluk. Op vakje 43 moest je zes plaatsen terug en dan kon je (misschien al voor de tweede keer) de zevenmijlslaarzenrace van Klein Duimpje gaan afleggen. Was je net op adem gekomen... Monsieur Cannibal maakte van de overheerlijke leid(st)ers nog een veel lekkerder hapje. Tenminste, dat was de taak van de kinderen. Met twee eieren, wat tomatenpuree en niet vergeten de meel... Smakelijk eten!

Natuurlijk wilde ook de andere groepen de knock-outshow spelen. Tijd voor de sirene dus. Op Ravotteleijn wisselden de groepen voor de tweede ronde. Tegelijk ook de laatste ronde want toen de sirene een paar uur later opnieuw ging, betekende dit dat de tijd om was. Zeilen werden opgevouwen en kleren aangetrokken of juist in de tas gestopt. Terug naar de tent voor de afsluiting!

Hierbij enkele foto's van vandaag, kijk in het fotoalbum voor meer foto's.