KVW Actueel

Wilt u overal op de hoogte blijven van het laatste KVW Nieuws, installeer dan de officiele KVW app.

Elkaar weer zien. Vies, heel vies worden. Maar bovenal een leuke, gezellige week beleven. Iedereen heeft zijn eigen beeld bij het KVW waar heel het dorp voor uitloopt en waar iedereen op zijn eigen manier een steentje aan bijdraagt.

Al sinds jaar en dag vindt het KVW plaats in de week voorafgaand aan de Ossefeesten die in het eerste weekend van augustus beginnen. Op maandagochtend tegen de klok van negen verzamelen zo'n 500 kinderen van de basisschool, variërend van kinderen uit groep 2 t/m groep 8, zich voor de kerk, want daar zal de week geopend worden en worden de groepen ingedeeld. Nadat ze op de gevoelige plaat zijn vastgelegd, gaan de groepen naar de home's waar kinderen en leiding elkaar leren kennen.

's Middags gaat het verder. Op het programma dat de gehele week is opgebouwd rondom een bepaald thema, staan dan drie verschillende activiteiten: een speurtocht voor de laagste groepen (basisschoolgroep 2 en 3), en een tweetal spellencircuits voor respectievelijk de basisschoolgroepen 4, 5 en 6 (de middengroepen) en de groepen 7 en 8 (de hoogste groepen). Om vier uur is er, zoals op alle dagen, een gezamenlijke afsluiting.

Op dinsdagochtend wordt er geopend op De Wissel waarna de groepsfoto's gemaakt worden. Vervolgens gaan de groepen nog naar de home's of rechtstreeks naar de activiteit. Het programma van de dinsdagmiddag is vergelijkbaar met de maandag.

KVW is geen KVW zonder het jaarlijkse uitstapje op woensdag. Basisschoolgroepen 2, 3 en 4 vertrekken met de bus naar ???, terwijl de groepen 5, 6, 7 en 8 op de fiets naar een andere locatie gaan.

Donderdag = bosdag. Na de opening in de tent lopen de basisschoolgroepen 2, 3 en 4 een spannend avontuur op de Zandberg tegemoet waar ze de hele dag zullen blijven. Voor de overige groepen is er een spannend bosspel op touw gezet in de Blerickse Bossen.

Op vrijdag is de ochtend weer gereserveerd voor het eigen vermaak en zijn de groepen in/rondom het home. 's Middags vinden ze elkaar weer terug op een groot festijn waaraan alle groepen deelnemen.

Nadat ook de zaterdag weer officieel geopend is, is er voor zowel de basisschoolgroepen 2 t/m 4 als voor de groepen 5 t/m 8 een theatervoorstelling. Na afloop is er nog wat tijd zodat de groepen zich kunnen voorbereiden voor de lawaaioptocht die alweer het einde van de week gaat inluiden. Als de hele stoet op De Wissel is aangekomen, begint de afsluiting en dan is het toch echt weer voorbij.

Wat is KVW?

Elkaar weer zien. Vies, heel vies worden. Maar bovenal een leuke, gezellige week beleven. Iedereen heeft zijn eigen beeld bij het KVW waar heel het dorp voor uitloopt en waar iedereen op zijn eigen manier een steentje aan bijdraagt.

Opgave KVW 2018

U kunt uw kinderen uitsluitend nog telefonisch opgeven.

Neem contact op met Lieke Koopmans (na 18:30 uur 06 1202 8258)

Info voor ouders

Themaboeken

Wil je nog eens door een van de KVW's van de voorgaande jaren heen bladeren? Dat kan! Klik op een van de themaboeken en lees de dagverslagen van dat jaar nog eens door.

Info voor ouders

Data KVW 2018

 • 14feb
  Start opgave kinderen
 • 14mrt
  Einde opgave kinderen (opgeven is nog wel mogelijk maar brengt extra kosten met zich mee)
 • 23mrt
  Leidingopgave20.30 uur - Mafcentrum
 • 13apr
  Hopperopgave19.00 uur - Mafcentrum
 • 18apr
  Figurantenvergadering grote bos20.00 uur - Café de Pool
 • 18mei
  Figurantenvergadering kleine bos20.30 uur - Mafcentrum
 • 29jun
  Bessemvergadering20.30 uur - Poolbar
 • 27jul
  Leidingvergadering20.30 uur - Mafcentrum
 • 30jul
  Start KVW 2018

Sponsoren

De activiteiten die elk jaar weer tijdens Kingervakansiewerk Maasbree georganiseerd worden, zouden nooit hebben kunnen plaatsvinden zonder de sponsoren. Al die sponsoren zijn we dan ook enorm dankbaar voor hun (financiële) bijdrage aan de KVW-week.

 

Zoeken

Bekijk KVW op Youtube